Prachtige gift van Ecolab voor Proxima Hospice

Ecolab, onder sommige Nieuwegeiners nog steeds bekent als de Henkelfabriek, viert dit jaar zijn 85-jarig bestaan. Sinds de oprichting van de fabriek is de betrokkenheid en steun van de Nieuwegeinse gemeenschap altijd aanwezig geweest. En andersom ook,  als grote werkgever, zowel direct als indirect, proberen we altijd waar mogelijk de lokale gemeenschap te ondersteunen.

“Vanwege het bijzondere jubileum van de fabriek willen we graag iets extra’s terug doen voor de gemeenschap van Nieuwegein” vertelt Simon Uijterwaal (Plant Manager). “Ik dacht direct aan de Hospice in Nieuwegein. Mijn respect voor deze grote groep  vrijwilligers van de Hospice is groot. Zij betekenen in deze bijzondere rol veel voor de lokale gemeenschapszin.”

Ineke Aalderink, directeur Proxima Terminale Zorg Hospice & Thuis, is enorm dankbaar en ze weet al precies wat ze gaat doen. “We besteden het aan trainingen en activiteiten. Onze vrijwilligers krijgen eens in de twee jaar een 2-daagse training. Verschillende thema’s worden dan aangehaald. Thema’s die de vrijwilligers tegen kunnen komen, zoals wat te doen als een cliënt zelf stopt met eten en drinken.” Het contact tussen vrijwilligers is erg belangrijk, het delen van verhalen, praktische zaken bespreken als ook de ontspanning. Deze training geldt voor alle vrijwilligers in de Hospice.”

Simon Uijterwaal geeft aan dat uit deze training een stuk waardering en respect voor de vrijwilligers van Proxima Hospice blijkt, en dat we daarom vanuit Ecolab de besteding van de gift volledig ondersteunen.